Делегација нашег Дома у посети Будимпешти

Протекле недеље делегација нашег Дома у саставу Ненад Миленовић – директор Дома и Дарко Колаковић – координатор Дома за међународну сарадњу, заједно са већником Градске Општине Палилула боравила је у Будимпешти. Разлог радне посете је успостава сарадње са релевантним институцијама у Мађарској.

Имали смо част и задовољство да Њ.Е. Ивану Тодорову, амбасадору Србије у Мађарској, изнесемо идеје о даљем унапређењу наших активности, са посебним освртом на регионалну и међународну сарадњу. Разговарали смо и са др Јованком Ластић, директорком једне од најрепрезентативнијих и најзначајнијих “наших” установа у Мађарској а то је Српска гимназија “Никола Тесла” у оквиру које ради и забавиште, основна школа и ђачки Дом.

Други дан радне посете главном граду пријатељске Мађарске, посетили смо Храм Светог Великомученика Георгија, поклонили се моштима свеца, као и Музеј Српске Православне Цркве и остале светиње у Сент Андреји. Том приликом је успостављена сарадња и са Црквеном Општином Сентaндреја.

Резултати успостављених сарадњи видеће се већ у наредном периоду. И овом приликом се захваљујемо Њ.Е. Ивану Тодорову, директорки Гимназије др Јованки Ластић, председнику Црквене Општине Сент Андреја Милану Кићевцу, секретару Епархије Бачке оцу Варнави на успостављеној сарадњи, пруженој подршци у раду нашег Дома,као и на гостопримству.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.